4 mei 2023

Het gemeentebestuur van Bloemendaal en het bestuur van de Stichting Nationale Herdenking te Bloemendaal nodigen u uit op woensdag 4 mei 2023 deel te nemen aan de Stille Tocht naar de Eerebegraafplaats te Overveen.

De Stille Tocht kent rang noch stand. Wel wordt onderscheid gemaakt tussen de nabestaanden en de belangstellenden. De nabestaanden vormen de eerste groep van de stoet. Het middengedeelte van de Eerebegraafplaats is voor hen gereserveerd.

4 Mei herdenking 2022 te Bloemendaal

18.00 uur
Begin van de Herdenkingsbijeenkomst in het gebouw van Publieke Werken aan de Brouwerskolkweg te Overveen. Nabestaanden van de gevallenen en belangstellenden zijn van harte welkom.

18.40 uur
Opstellen stoet voor de Stille Tocht naar de Eerebegraafplaats op de Zeeweg, even voorbij de rotonde op de hoek van de Zeeweg en de Brouwerskolkweg. Voor mensen die niet naar de Eerebegraafplaats kunnen lopen maar wel willen deelnemen aan de twee minuten stilte op de Eerebegraafplaats, staat een bus op het terrein van Publieke Werken. Een bord wijst u de weg naar de bus. Deze bus brengt u ook weer terug naar het terrein van Publieke Werken, of het station Haarlem.

18.55 uur
Begin Stille Tocht.

20.00 uur
Twee minuten stilte op de Eerebegraaf plaats, waarna het Wilhelmus wordt gezongen. Beide tijdstippen worden ingeleid door een trompetsignaal.

Herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden van de gevallenen en voor belangstellenden op donderdag 4 mei 2023

programma:

  • Opening
  • Koorzang
  • Herdenkingstoespraak
  • door mevrouw Martje Saveur
  • Koorzang
  • Gemeenschappelijke zang

‘‘Maar éénmaal per jaar is de stilte tot de hemel toe van u vervuld en belijden wij zonder woorden, onze dankbaarheid, onze schuld” (Tot de doden, Ed Hoornik)

De Stille Tocht is bedoeld als eerbetoon aan de gevallenen en als uiting van onze gedachten over vrijheid en vrede. In stilzwijgen en eerbied lopen we samen.

Bereikbaarheid van de Eerebegraafplaats

Zeeweg afgesloten
Om 18.15 uur wordt de Zeeweg ter hoogte van de Militairenweg voor auto’s en fietsen afgesloten. Als u toch per auto of fiets  naar de begraafplaats wilt, moet u vóór 18.15 uur gepasseerd zijn.

Beperkt parkeren op de Eerebegraafplaats
De parkeerplaats is gereserveerd voor nabestaanden voor wie het niet mogelijk is om aan de Stille Tocht deel te nemen.

Speciaal vervoer op de Eerebegraafplaats
Vanaf het parkeerterrein is voor mensen die slecht ter been zijn speciaal vervoer naar de Eerebegraafplaats. Graag vooraf  aanmelden, telefoon: 023 – 527 73 66.

Busverbinding
Vanaf 20.10 uur onderhoudt Connexxion een lijnbusdienst van de ingang van de Eerebegraafplaats naar het terrein Brouwerskolkweg en het station Haarlem. De ritprijs is die van een gewone lijndienst.

Bereikbaarheid van het gebouw van Publieke Werken

  • per fiets: een fietsenstalling is aanwezig;
  • per bus: van het station Haarlem met buslijn 81, richting Zandvoort, halte Brouwerskolkweg;
  • per trein: tot station Overveen, van daaruit ca. 5 minuten lopen.s

Parkeren
Bij voorkeur op het parkeerterrein van het Sportcomplex Tetterode aan de Tetterodeweg. Op het terrein van Publieke Werken kan slecht zeer beperkt geparkeerd worden. Het Sportcomplex Tetterode is te bereiken via dorp Overveen (langs de winkel van Albert Heijn en station Overveen met aan de linkerhand de spoorlijn). U bevindt zich dan op de Tetterodeweg. Steeds links aanhouden. U volgt de blauwe bordjes: Sportcomplex Tetterode.

Wilt u niet deelnemen aan de Stille Tocht maar wel aan de twee minuten stilte op de Eerebegraafplaats mee dan kunt u (betaald) parkeren aan de kop van de Zeeweg (Bloemendaalse strand)”.

Contactgegevens
Postbus 61, 2050 AB Overveen,
tel. 023 – 527 73 66
sjfaunabeheer@gmail.com

Wilt u deze uitnodiging volgende keer per mail ontvangen? Laat het ons weten.